Adoption awareness month

Adoption awareness month is natuurlijk de uitgelezen kans om stil te staan bij de gevolgen van (interlandelijke ) adoptie, vinden jullie niet? De gevolgen die onomkeerbaar en traumatisch zijn voor geadopteerden, de gevolgen die elke dag sporen na laten. De gevolgen die er voor zouden moeten zorgen, dat er niet nog een nieuwe generatie met dezelfde problemen moet dealen.

Maar helaas, juist vandaag las ik het bericht dat interlandelijke adoptie weer hervat wordt. Dit stemt mij verdrietig, want inmiddels weet men best dat je het systeem niet 100% waterdicht krijgt als het om fraude gaat. Kennelijk is de vraag naar kinderen belangrijker dan het belang van de kinderen. Het is nooit in het belang van een kind om gescheiden te worden van biologische familie en cultuur.

én als je dan weer begint met interlandelijke adopties, zijn dingen dan wel beter geregeld voor deze kinderen? Is er een DNA Bank, klopt het papierwerk deze keer wel? Worden gezinnen intensief begeleid als het kindje er eenmaal is? Ik denk het niet, maar er gaat nu eenmaal veel geld om in dit wereldje. En zolang er een financiële prikkel is, zal je nooit een zuivere adoptie hebben.

Het lijkt een sprookje, waarin iedereen een happy end heeft. Een kindje wordt meestal geadopteerd omdat ouders op de biologische manier geen kinderen kunnen krijgen. Je bent dus hier naar toe gehaald omdat het de wens is van de ouders.

Wat zou nu een oplossing zijn? Ik denk, dat mensen beter moeten worden in teleurstellingen verwerken. Zo ook de teleurstelling dat je kinderwens niet in vervulling kan gaan. Op geen enkele manier, is jouw behoefte om die leegte op te vullen belangrijker dan de de gevolgen voor het kind.

Daar hebben we wél therapiemogelijkheden voor. Niet voor geadopteerden die vastlopen. We zijn met zijn alle verontwaardigd over de Oekraiense kinderen die geadopteerd worden door Russen( volkomen terechte verontwaardiging) . Dan moet het ook niet heel erg moeilijk zijn om te erkennen dat adoptie eigenlijk heel erg achterhaald is. We weten ook met zijn allen dat het heel erg schadelijk was om 1600 kinderen weg te halen mbt de toeslagen affaire. Maar geadopteerden moeten dankbaar zijn?

Als je écht iets voor kinderen wil betekenen en een bijdragen wil leveren aan hun leven, zijn er genoeg manieren om dit te doen. Buurtgezinnen, pleegzorg, weekendpleegzorg. It takes a village to raise a child, jij kan ook een verschil maken voor je buurkinderen, je neefjes etc. En het zal echt niet hetzelfde zijn. Maar het is natuurlijk een beetje gek, dat we kinderen hier naar toe halen, omdat jij niet om kan met teleurstelling.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: