Activiteiten tijdens coronaquarantaine

Wij vinden een rooster aanhouden heel erg helpend. Dus normale tijden opstaan, soms wat gaat Olivier wat vroeger naar bed en wij later helaas. Het huishouden kan pas gedaan worden als meneertje op bed ligt dus liggen we er vaak pas rond 00:00 in.

We beginnen de dag dus op de normale tijd, wij zes uur/ half zeven eruit en Olivier een uur later. Eerste flesje en daarna iets creatiefs. ( of bouwen) dat wisselen we per dag wat hij als eerste doet. Olivier mag kiezen uit tekenen, schilderen, kleien, of knutselen. Dit doen we vaak zo’n drie kwartier. Daarna bouwen, ook drie kwartier. Dan is het tijd voor zijn tweede fles en even een boekje lezen. Dan mag hij even tv kijken terwijl ik zijn duplo opruim. En dan naar buiten tot 12:00, eten tot kwart voor 1. En in de middag vaak nog eens naar buiten, fitness en yoga , therapie-oefeningen en lekker in bad. Dan is de dag alweer bijna voorbij en gaan we samen koken.

(Ik ben daardoor helemaal kapot en alles doet pijn, maar het is voor een goed doel. Merk dat mijn handen het zwaar hebben, ik laat van alles zomaar vallen, of mijn vingers verkrampen juist helemaal)

Om te voorkomen dat hij zich niet vermaakt verzin ik dus dingen als : planten kweken, bloemen zaaien. Ik heb bij de hema en een andere webshop allerlei zaadjes besteld. De zaadbomkit van de Hema was hier een groot succes en een aanrader als je kinderen van kliederen houden.

Verder doen we regelmatig een parcourtje gym door het huis. Samen koekjes bakken, van dozen iets knutselen en om extra energie kwijt te raken doen we yoga via youtube, yoga met Milou. En via youtube ook workouts van Popsugar.

Voor de rest probeer ik Olivier op zijn niveau bij het huishouden te betrekken. Ik geef hem een natte hydrofieldoek en dan mag hij zijn speelgoed schoonmaken. Zijn gevouwen kleding terugleggen onder begeleiding. Want anders belandt alles op de grond😆. Boodschappen in de koelkast en de voorraadkast leggen. Sinds kort hebben we Kiddykutters, speciaal ontwikkelde messen zodat kleine kinderen ook kunnen helpen met snijden. De messen zijn van plastic. (Aanradertje, besteld via bol.com).

Hoe houden jullie het gezellig thuis?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: