nachoschotel met verstopte groente

4 Gegrilde paprika’s. Zonder zaadlijsten.

2 Aubergines gegrild

Handje wortelen gegrild

Gehakt 250 gram

Knoflook minimaal 2 tenen

Komijn 1 eetlepel

Oregano flinke snuf

Nacho’s 1 zak

Ui in ringen 1

Guacamole bakje van de AH of zelf gemaakt.

Evt kokosyoghurt

Chilisaus

Grill van te voren alle groenten, ik doe dit met de oven op 215 graden en smeer de groenten van te voren in. Halveer de aubergines en smeer ze in met olie en een beetje zout

Bak het gehakt rul met de knoflook en specerijen. Als alle groenten gegrild is, maal je dit fijn. Voeg het gehakt toe en maal fijn met de staafmixer tot een redelijk glad papje.

Ik gebruik een ronde ovenschaal en ronde nachochipjes. Eerst een laagje nacho’s, ik verdeel het netjes over de bodem. Dan een verdeel je een paar eetlepels van het groentegehaktmengsel over de chips. Daar tussen in wat lepels guacamole en kokosyoghurt, strooi er wat ui over heen. Volgende laagje nacho’s leg je dakpansgewijs over de onderste laag en herhaal tot alles op is. Op de bovenste laag doe je nog wat chilisaus swirls en dan zet je het onder een voorverwarmde grill 210 graden, ongeveer 7-9 minuten. Blijf er bij om het in de gaten te houden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: