4 Gegrilde paprika’s. Zonder zaadlijsten.
2 Aubergines gegrild
Handje wortelen gegrild
Gehakt 250 gram
Knoflook minimaal 2 tenen
Komijn 1 eetlepel
Oregano flinke snuf
Nacho’s 1 zak
Ui in ringen 1
Guacamole bakje van de AH of zelf gemaakt.
Evt kokosyoghurt
Chilisaus
Grill van te voren alle groenten, ik doe dit met de oven op 215 graden en smeer de groenten van te voren in. Halveer de aubergines en smeer ze in met olie en een beetje zout
Bak het gehakt rul met de knoflook en specerijen. Als alle groenten gegrild is, maal je dit fijn. Voeg het gehakt toe en maal fijn met de staafmixer tot een redelijk glad papje.
Ik gebruik een ronde ovenschaal en ronde nachochipjes. Eerst een laagje nacho’s, ik verdeel het netjes over de bodem. Dan een verdeel je een paar eetlepels van het groentegehaktmengsel over de chips. Daar tussen in wat lepels guacamole en kokosyoghurt, strooi er wat ui over heen. Volgende laagje nacho’s leg je dakpansgewijs over de onderste laag en herhaal tot alles op is. Op de bovenste laag doe je nog wat chilisaus swirls en dan zet je het onder een voorverwarmde grill 210 graden, ongeveer 7-9 minuten. Blijf er bij om het in de gaten te houden.