Salade met kip bonen en kerriedressing

Sperziebonen 200 gram gebroken en gaar

1blik je cannelini bonen

Appel 1 appel in kleine blokjes

Cherry tomaatjes gehalveerd.

1/2e Komkommer zonder zaadlijst

Rucola melange 150 gram

Ui in dunne ringen

Kipfilet

Paprikapoeder 3 eetlepels

Komijn 2 eetlepels

Kaneel 2 theelepels

Oregano 1 eetlepel

Uienpoeder 1 theelepel

Knoflook 2 teentjes geperst

Rode wijnazijn 3 eetlepels

2 eetlepels olie naar keuze

Citroensap van halve citroen

Theelepel bruine suiker

Dressing:

Kerrie massala 1 eierlepel

Drie eetlepels appelsap

Twee eetlepels olie

1 eetlepel appelazijn

Maak de marinade voor de kip van alle droge kruiden, suiker, azijn en sap. Wrijf de kipfilet in, doe dit het liefst een dag voor dat je het gaat eten.

Verwarm de oven voor op 200 graden en bak de kipfilet in ongeveer 30 minuten gaar. Kook de gebroken sperziebonen gaar. Spoel de cannelini bonen af.

Snijd de ui in dunne ringen. Halveer de tomaten en snijd de appel in blokjes. Maak plakjes van de kip.

Meng alle groenten en appel en verdeel op een bord. Leg de kip erop en top af met de dressing. Lekker met crostini.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: