Sperziebonen 200 gram gebroken en gaar
1blik je cannelini bonen
Appel 1 appel in kleine blokjes
Cherry tomaatjes gehalveerd.
1/2e Komkommer zonder zaadlijst
Rucola melange 150 gram
Ui in dunne ringen
Kipfilet
Paprikapoeder 3 eetlepels
Komijn 2 eetlepels
Kaneel 2 theelepels
Oregano 1 eetlepel
Uienpoeder 1 theelepel
Knoflook 2 teentjes geperst
Rode wijnazijn 3 eetlepels
2 eetlepels olie naar keuze
Citroensap van halve citroen
Theelepel bruine suiker
Dressing:
Kerrie massala 1 eierlepel
Drie eetlepels appelsap
Twee eetlepels olie
1 eetlepel appelazijn
Maak de marinade voor de kip van alle droge kruiden, suiker, azijn en sap. Wrijf de kipfilet in, doe dit het liefst een dag voor dat je het gaat eten.
Verwarm de oven voor op 200 graden en bak de kipfilet in ongeveer 30 minuten gaar. Kook de gebroken sperziebonen gaar. Spoel de cannelini bonen af.
Snijd de ui in dunne ringen. Halveer de tomaten en snijd de appel in blokjes. Maak plakjes van de kip.
Meng alle groenten en appel en verdeel op een bord. Leg de kip erop en top af met de dressing. Lekker met crostini.